2016-11-08

Laos - Vang Vieng

Vietettiin Maiken kanssa vain yksi yö Vientianessa ja lähdettiin kohti Vang Viengiä. Bussimatka kesti noin kuutisen tuntia ja oli erittäin pomppuinen. Jos ikinä matkustatte Laosissa minibussilla niin olkaa nopeita ja napatkaa etupäästä paikat. Takana istuessa pomppasi välillä puoli meriä ilmaan ja matkalukut putoilivat syliin jatkuvasti. Ei siis mikään maailman mukavin matka. Maisemat olivat kuitenkin aivan upeat. Vang Vieng sijaitsee vuoristoalueella ja kaupunki itsessään ei ollut kovin suuri. Rakennuksissa näkee selvästi ranskan kolonisaation vaikutukset sillä monet rakennukset ovat ranskalaistyylisiä, itselleni tuli mieleen alppitalot.

Matkaamme tarttui lisäksi ruotsalainen Eve, joka oli varannut valmiiksi hostellin. Päätimme lähteä kurkkaamaan josko meillekin löytyisi sieltä tilaa. Hostelli osoittautui suht siistiksi ja edulliseksi joten emme lähteneet etsimään muuta. Hostellilta avautui aivan mahtavat näkymät vuoristoon joka oli hieman usvan peittelemä. Ai että kun tykkään näistä vuoristoalueista vaikka saakin olla enemmän vaatetta päällä. Meidän dormissa oli lisäksi kanadalaisia ja saksalaisa, ja lähdettiinkin porukalla vielä katsastamaan läheistä luolaa.

Luola oli jo suljettu kun päästiin perille, mutta vieressä oli kirkas luonnon vesiallas, johon pulahdettiin uimaan. Virkisti kyllä kummasti.

Seuraavana päivänä päätettiin kokeilla Vang Viengin kuuluisuus, eli Tubing. Tubingissa lasketaan jokea pitkin uimarenkailla ja pysähdytään matkan varrella baareihin. Ennen tubing-baareja oli kymmeniä joen varrella ja useita ihmisiä kuoli sillä meno oli niin hurjaa. Nykyversio on kuitenkin paljon rauhallisempi ja baarejakin on auki enää vain kaksi. Tämä ei kuitenkaan kenenkään menoa haitannut. Tubingissa meni noin viitisen tuntia ja poistullessamme olikin jo pilkkopimeää. Virta joessa ei onneksi ollut kova, mitä hieman pelättiin aluksi, ja pelastusliivinkin sai mukaan jos niin halusi (kukaan ei sitä tosin ottanut...). Oli kyllä kieltämättä hauska kokemus ja ehdottomasti kannattaa kokeilla jos Vang Viengiin menee. Saatavilla oli sekä alkoholittomia, että alkoholillisia juotavia ja ilokaasu-ilmapallojakin tuli kokeiltua. Yhdeltä tytöltä lähti tosin taju ilokaasun seurauksena ja hetkeksi jo säikähdettiinkin kun hän vain lysähti maahan.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti