2016-11-06

Thailand - Bangkok / One day in Chinatown

Matkani Laosiin ei alkanut ihan suunnitelmieni mukaan sillä matkasin Phnom Penhistä ensin bussilla Bangkokiin ja sieltä junalla kohti Vientianea. Bussimatkan oli tarkoitus kestää kymmenen tuntia mutta kuinkas ollakkaan se kesti melkein neljätoista tuntia, minkä johdosta en ehtinyt yöjunaan johon minun oli tarkoitus mennä. Jäin siis Bangkokiin yhdeksi yöksi ja lähdin seuraavana yönä kohti Vientianea. Otin majoituksen juna-aseman läheltä jotta ehtisin ainakin ajoissa junaan.

Vietin yhden päivän kierrellessä Chinatownia. Kävin muunmuassa katsomassa kultaista Buddhaa Chinatown Heritage Centerissä. Opin muunmuassa että on erittäin epäkunnoittavaa käyttää Buddhan kuvaa sisustuksessa tai esimerkiksi tatuoinneissa. Alueella oli paljon esitteitä Knowing Buddha organisaatiosta, mikä on luotu tietoisuuden kasvattamista varten (http://www.knowingbuddha.org/dos-and-donts). Itsellänikin sattuu olemaan yksi taulu jossa on buddhan pää, mikä on epäkunnioittavaa buddhalaisuutta kohtaan.

Bangkokissa huomasi edelleen vähän aikaa sitten menehtyneen kuninkaan poissaolon vaikutuksen. Esimerkiksi juna-asemalla kaikki nousivat seisomaan hetkeksi aikaa kun hänen kunniakseen soitettiin musiikkia. Juna-asemalla, ja kaikissa temppeleissä oli suuret alttarit kuninkaalle. Suuri osa ihmisistä oli pukeutunut tummiin vaatteisiin, mutta osalla oli jo värikkäämpää ja lyhyempää vaatetta päällä.

Chinatown oli suuri ja pakattu täyteen kaikenlaista tavaraa vaatteista ruokaan. Kadut olivat kapeita ja täynnä etenkin aasialaisia turisteja. Oiva paikka ostaa joululahjoja joulukuussa kun menen sinne takaisin.

Bangkokista en saanut vielä sen parempaa kuvaa, mutta iso paikka se tosiaan on joten onneksi on myöhemmin vielä aikaa kierrellä sitä ympäriinsä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti