2015-08-31

Surfing

Löysin täältä itselleni uuden lajin, nimittäin surffauksen. En osannut kuvitellakkaan kuinka paljon tulisin siitä pitämään. Rankkaa, mutta ai että sitä tunnetta kun aalto lähestyy ja sen kohdalle osuessa pääset seisomaan ylös ja vielä pysyt ylhäällä! Voi että kuinka paljon tulenkaan kuluttamaan aikaa sen parissa näiden neljän kuukauden aikana.

Tosiaan, menimme rannalle perjantaina heti aamulla, sillä sillloin on parhaat aallot surffaukselle. Otimme Yasminin ja Lauran kanssa opetustunnin surffauksesta, mikä maksoi 250 000 IDR. Opetus kesti puolitoista tuntia, johon kuului kuivaharjoittelu, sekä vedessä harjoitteleminen. Aallot olivat melko isoja, joten pysyimme aika lähellä rantaa. Ensimmäisinä kertoina nousin vasta liian myöhään ylös, jonka takia tipuin heti veteen. Mogli ja Adi kuitenkin heti ohjeistivat, että täytyy nousta aikaisemmin ylös jotta ehtii saavuttamaan tasapainon. Virta oli voimakas ja jouduimmekin usein siirtymään rannalla takaisin päin ajauduttuamme sivummalle. Myöhemmin huomasin, että puolentoista tunnin vedessä oleskelu aiheutti toiseen jalkaani koko pohkeen kokoisen auringon polttaman, joten surffaaminen jää vähäksi aikaa tauolle. What a bummer, juuri kun ehdin siitä innostua. Muutamia mustelmia ja haavojakin onnistuin laudasta saamaan, mutta se oli sen arvoista.
Rannalla oli paikallisia ottamassa surffaajista kuvia ja ostimmekin heiltä yhteensä 160 kuvaa n. 10 euron hintaan. Mielestäni on erittäin kiva, että he ovat ikuistamassa surffaushetkiä, ja kuvat ovat vielä todella hyvä laatuisia. Tässä muutama otos:








Surffauksen jälkeen menimme syömään läheiseen ravintolaan, jossa otin yhden Balin perinteisistä ruoista, nasi goreng;in. Nasi goreng ja mie goreng ovat perinteisimmät paikalliset ruoat. Nasi goreng on paistettua riisiä ja kasviksia, jotka tarjoillaan yleisimmin kanan kanssa. Mie goreng on muuten samanlainen, mutta sisältää riisin sijaan paistettua nuudelia. Ruoka oli hyvää ja maksoi noin 2 euroa, eli ei ollut ainakaan hinnalla pilattu.  Syömisen jälkeen suuntasimme takaisin villalle, kävimme nopeasti suihkussa ja lähdimme katsomaan villaa johon muutamme tiistaina. Villa oli kiva, vaikkei ihan yhtä hieno kuin väliaikainen viiden tähden asuntomme. ;) Tämän jälkeen meidän oli tarkoitus istua hetki altaalla ja lähteä kohti rantabileitä, mutta emme loppuenlopuksi päässeet sinne asti. Tilasimme taksin niin, että sen olisi pitänyt olla paikalla klo 11, mutta loppuen lopuksi odotimme vielä kahdentoista aikaan sen saapumista. Kun kello löi kaksitoista, lauloimme Lenalle ja annoimme hänelle lahjan, sillä hänen syntymäpäivänsä oli lauantaina. Jäimme villalle ja istuskelimme altaan äärellä, sillä kyllästyimme odottamiseen. Täällä vallitsee siis todistetusti Bali time. 

- Anna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti