2016-08-24

Hà Nôi



Saavuttiin eilen pitkän matkustamisen jälkeen Hanoihin seitsemän aikaan paikallista aikaa. Täytyy kyllä myöntää että oli täysin unohtunut mielestä kuinka rankkaa on matkustaa yhden vuorokauden ajan. Kolme lentoa ja kaksi välilaskua vie kyllä veronsa. Lentokentältä päätettiin ottaa taksi kohti Hanoin keskustaa. Kun lentokentältä astui ulos, huomasi heti että Aasiassa ollaan. Kuuma ja kostea ilma eikä tarvinnut kuin minuutti olla ulkona niin hiki valui jo. Kyllä sai muuten taas muutamaan otteeseen pidättää hengitystään taksissakin kun kuski otti äkkikäännöksiä ja ohitteli muita ajoneuvoja. Meille tosin siunaantui omasta mielestäni rauhallisenpuoleinen kuski. Siinä kyydissä istuessa taas päiviteltiin sitä miten lapsilla ei ole kypäriä skootterin kyydissä ollessa, kohta siihenkin jo tottuu ja se tuntuu täysin normaalilta.



Noin puolen tunnin ajomatkan jälkeen saavuttiin hostellille. Ulkoapäin melko modernin oloisessa hostellissa meitä oli vastassa erittäin iloinen ja ystävällinen henkilökunta joka kertoi meille käytännön asioista ja ohjasi dormiimme. Dormihuone näytti ensisilmäykseltä hieman armeijan parakilta. 20 hengen huoneessa myös yksityisyyttä on vaikka muille jakaa. Hintalaatusuhteessa ei kyllä mitään valittamista sillä yhdeltä hengeltä yö maksaa vaivaiset 4,5 euroa. Kun kamat oli heitetty sängyille, lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. Ensin otettiin kuitenkin parit kuvat suoraan hostellimme etupihalla olevasta kirkosta. Kauas ei tarvinnut kävellä kun jo löydettiin kivanoloinen ruokapaikka josta parilla eurolla otettiinkin kasvisnuudeliannokset. Googleteltiin vielä hieman mitä Hanoissa kannattaa tehdä ja suunnattiin dormiin nukkumaan. Voin kyllä sanoa että sammahdin alta aikayksikön. Alakerran juhlinta kuului puoleenyöhön asti mutta sen jälkeen oli hiljaista. Ja sopivan viileää myös nukkua. Hyvä valinta tehtiin hostellin suhteen.



Tänään aamulla käytiin syömässä hostellin tarjoama aamupala: kananmunia, pannukakkuja, paahtoleipää ja hedelmiä. Ei ollenkaan huono, sillä odotettiin muro/leipävaihtoehtoja kuten usein hostelleissa on tarjolla. Siitä kohti Old Quarterin keskellä olevaa Hoàn Kiê´m järveä. Järven toisessa päässä, keskellä järveä oli Thàp Rúa (Turtle Tower) ja toisessa päässä Jade Island jossa sijaitsi Ngoc Son Temple mikä on rakennettu kunnianosoitukseksi 1200-luvun sotilasjohtaja Tran Hung Daolle. Järvialue oli ihanan vehreää ja siellä oli paljon kukkaistutuksia. Nähtiin jopa pieni babyturtle ja sen emo uiskentelemassa järvessä. :) Kuten HCM:ssäkin viime vuonna, tänäkin vuonna saimme seuraksemme paikallisia opiskelijoita. Täällä on kiva huomata miten aktiivisia opiskelijat ovat englannin opiskelussaan. Myös 8- ja 10 -vuotiaat sisarukset tulivat isänsä turvin kyselemään Suomesta ja harjoittelemaan kielitaitoaan, aika suloista. Sovittiin oppilaiden kanssa että tapaamme huomenna ja menemme yhdessä kiertämään kaupunkia, aikas siistiä!

Pienten päikkäreiden jälkeen käytiin kahvilla. Kuvittelin tilaavani normaalin kahvin mutta sainkin espresson jäillä. Tulihan sekin juotua kun siitä maksettin mutta hieman naama irvistellen, vahvaa kun oli. Sen jälkeen lähdimme kohti paikallista kauppahallia. Matkan varrella käytiin myös vietnamilaisella hierojalla. Kävelimme iltatorin läpi ja katselimme kun paikalliset avasivat kauppojaan. Matkan varrella oli jos jonkinlaista putiikkia ja niissä oli myynnissä tavaraa kattiloista käsilaukkuihin. Myös ruokakojut olivat auki mutta jostain syystä ne eivät meitä houkutelleet. Kuvia voi katsella alempaa. ;) Päädyttiinkin valitsemaan oikein paikallinen ruokailupaikka, nimittäin Dominos.






Eka yhteisselfie Vietnamissa


Niin hyviä tuoreista hedelmistä puristettuja juomia!


 Kylmäketju kunnossa ja hygienia 10+








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti