2015-09-08

Saya mahasiswa di Universitas Udayana

Selamat malam!

Viimeinen viikko on kulunut hujauksessa ja en ole ehtinyt kauheasti blogia kirjoittelemaan. Muutimme tiistaina uuteen villaan, joka on kiva muttei aivan yhtä hieno kuin edeltäjänsä. Uudessa villassa, johon  muutimme on myös ollut netin kanssa ongelmia, jonka takia blogipäivitykset ovat jääneet vähiin. Viime tiistaina meillä oli ensimmäinen päivä yliopistolla. Ensimmäiset kaksi päivää kuluivat orientaation parissa, johon kuului balilaista tanssia, informaatiota opiskelusta, sekä informaatiota yleisesti Balista, sen turvallisuudesta ja muunmuassa yleisimmistä taudeista ja tapaturmista.

Torstaina päivämme alkoi maanantain lukujärjestyksen mukaan Bahasa Indonesian, eli indonesian kielen kurssilla. Meillä oli poikkeuksellisesti myös maanantaina koulua keskiviikon tuntien mukaan. Olen valinnut itselleni kuusi kurssia ja koulua on maanantaina 8.30-13.40, tiistaina 8.30-15.30 ja keskiviikkona 8.30-10.00. Keskiviikkoisin ja torstaisin on joinain viikkoina myös ekskursioita ja workshoppeja, joihin osallistuminen ei tosin ole pakollista. Esimerkiksi ensi viikolla meillä on mahdollisuus osallistua kuningasperheen jäsenen hautajais-seremoniaan, mikä on mielestäni hieno ja ainutlaatuinen tilaisuus nähdä balilaista kulttuuria.

Kursseikseni olen kokonaisuudessaan valinnut:

  • Bahasa Indonesia
  • International accounting and finance
  • South East Asian economy and business
  • International relations and communications
  • International business
  • Environmental management and sustainability 
Koulunkäynti ei eroa opetustyyliltään kauheasti suomalaisesta, vaikka opettajat saapuvatkin lähestulkoon aina vähintään 10 minuuttia myöhässä. Kursseilla pyritään interaktiiviseen keskusteluun ja opettajat ovat kiinnostuneita kuulemaan meidän näkökulmiamme asioihin. (Yksi opettaja tosin on jo saanut lempinimen Dragon :D) Täällä pukeutuminen on tärkeää ja kaikkien oppilaiden tuleekin pukeutua yhteisten sääntöjen mukaisesti. Pitkät, yli polvien olevat housut tai hame ja olkapäät peittävä paita sekä varpaat peittävät kengät ovat vaatimuksena pukeutumisessa. Ensimmäisinä päivinä olo oli hieman tukala pitkissä vaatteissa, varsinkin kun ilmastointi ei toiminut sähkökatkoksen takia (katkot ovat kuulemma erittäin yleisiä kampuksella), mutta lämpötilaan on onneksi alkanut jo tottumaan. Kurssitkin ovat toistaiseksi olleet mielenkiintoisia ja etenkin relations & communications kurssilla olen oppinut paljon uusia asioita, joita ei Balista osaisi ensisilmäyksellä ajatella. Muutamalla kurssilla olemme myös saaneet laajemmat projektit, jotka tulee valmistella koulun ulkopuolella. Ihan pelkkää lomailua tämä ei siis tule olemaan. ;)

Kouluruokaa ei ole hinnalla pilattu, sillä annos maksaa noin 0,66-1,00 euroa. Ruokala on pieni warungi, jossa on muutama tuoli ja pöytä joissa istua. Valikoimaa löytyy kuitenkin yllättävän paljon joten jokaiselle löytyy jotakin syötävää. Ja ruoka on vielä kaiken lisäksi erittäin hyvää! Koulumatka meillä kestää skootterilla noin 30-40 minuuttia riippuen ruuhkasta.





 Loppuun vielä video pätkästä koulumatkaamme:





- Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti