2015-09-11

Whats up

Kuluneella viikolla ollaan taas keretty tekemään kaikenlaista. Viime lauantaina oli Asia Exchangen järjestämät icebreaking-partyt. Bileet järejstettiin isossa beach loungessa, jossa oli myös uima-allas. Paikka oli täynnä opiskelijoita ja meno oli mahtava. Suuntasimme vielä jatkamaan Kutan baarikadulla sijaitsevaan Eikoniin, jossa oli opiskelijoiden lisäksi myös paikallisia. Baarikatua kävellessä sain huomata monesta paikasta lukemani asian huumeista, sillä lyhyen matkan aikana moni kysyi "You want some mushrooms?". Vaikka Balilla on alettu puuttua huumeongelmaan, on se silti erittäin yleistä etenkin suurissa turistiryhmittymissä. Monet diilerit tekevät myös yhteistyötä poliisin kanssa ja näyttävät huumeet myytyään poliiseille ostajat, jotka viedään jatkokuulusteluihin. Yleensä etenkin turistit pääsevät pälkähästä maksamalla, sillä korruptio täällä vallitsee kaikessa. Ilta oli kuitenkin meidän osaltamme oikein hauska ja onnistunut.

Huumkulttuuri on täysin erilainen kuin Suomessa. Vaikka Suomessakin huumeita käytetään paljon, on se salattua ja vain omassa piirissä tiedetään asiasta. Täällä huumeita tosiaan tarjotaan kaduilla ja niitä on helppo saada mistä vain.

Seuraavana päivänä suuntasimme Nooran ja Yasminin kanssa yli tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Uluwatuun. Paikka oli aivan ihana, valkoinen hiekkaranta, korkeat kalliot ja kirkkaan sininen vesi. Myös kokeneemmalle surffaajalle oikein oiva paikka, sillä kauempana rannasta oli suuret aallot, joita moni surffaaja olikin kokeilemassa. Päästiin taas monen paikallisen kanssa yhteiskuviin heidän tullessaan kysymään kuvaa kanssamme. Harmi, että paikkaan on niin pitkä matka niin ei tule varmaan kovin usein sinne asti lähdettyä.

Maanantai ja tiistai kuluivat koulussa ja muita arkisia asioita kuten kaupassa käyntiä hoitaessa. Keskiviikkona suuntasimme koulun jälkeen Potato Headiin ottamaan aurinkoa ja kävimme Nooran ja Yassun kanssa Bali Green Lifen pilates+core -tunnilla. Paikka sijaitsi keskellä riisipeltoja ja maisemat olivat upeat. Tunti oli tosin melko rankka ja kaikkien meidän lihakset ovat edelleen aivan hellänä! Asiaa ei auta ainakaan se, että torstaina menimme melkein kahden viikon tauon jälkeen surffaamaan. Surffaus oli rankempaa kuin viimeksi, sillä tällä kertaa kukaan ei ollut työntämässä vauhtia vaan piti itse meloa aallon saapuessa. Turhautuminenkaan ei ollut kaukana, sillä ylös nousu oli kahta vaikeampaa. Onnistumiset kuitenkin auttoivat jaksamaan.

indonesialainen asu
Illalla pidimme Marvinille läksiäiset grillijuhlien muodossa, sillä tänään aamulla Marvin suuntasi kohti Saksaa. Harmi, sillä olisimme pitäneet hänet oikein mielellään täällä. Ihana ja hulvaton tyyppi kaikenkaikkiaan. Istuimme yön pikkutunneille osan porukasta kanssa ja muistelimme yhteisiä kahta viikkoa.

Tänään, perjantaina, meillä oli ensimmäinen ekskursio Bahasan kurssiin liittyen. Meidän piti käydä ostamassa perinteiset indonesialaiset asut käyttäen paikallista kieltä. Ekskursio oli ihan mielenkiintoinen, mutta 200 oppilasta samassa paikassa ostoksilla on hieman liikaa.

Itselleni ei ole kovin suurta kulttuurishokkia Balilla tullut. Aluksi tukahduttava kuumuus väsytti paljon, mutta siihenkin alkaa pikku hiljaa tottua. Ihmiset ovat paljon iloisepia ja avuliaampia kuin Suomessa, mikä on mielestäni ihana asia. Aikakäsitys taas on sellainen mikä on itselleni hieman päänaivaa tuottanut sillä olen erittäin jämpti jos jokin asia sovitaan ja vihaan myöhässä olemista. Täällä on ihan normaalia että sovittu asia tapahtuukin vasta tunnin tai parin kuluttua, ellei vasta seuraavana päivänä.

Alla vielä kuvia kuluneesta viikosta:





Icebreaking party










Pilatesryhmä








We will miss you Marv!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti