2016-09-18

Back in Bali

Saavuttiin Balille 13.9 aikaisin aamusta. Varattiin jo Filippiineillä ollessamme homestaysta huone, sillä suomalainen tuttumme oli Balilla ja pystyi etsimään meille edullisen huoneen täältä käsin. Maksetaan huoneesta yhteensä 130 euroa/kuukausi eli vaivaiset 65 euroa per henkilö.

Balille oli ihana palata kun näki taas tuttuja vanhoja maisemia. Samalla kuitenkin myös huomasi kuinka paljon on rakennettu uutta ja miten maisemat ovat muuttuneet. Ensimmäisenä päivänä nukuttiin ja lähdettiin hoitamaan käytännön asioita kuten skootterin vuokrausta ja puhelinliittymää. Kun käveltiin kohti vuokrapaikkaa, kuultiin yhtäkkiä kun meidän nimiä huudettiin. Siellähän ne tutut istuivat rivissä Bobbyn surffikaupalla, joka oli muuttanut eri kadulle. Siksi ei edes huomattu katsoa sinne päin. Mentiin heti tervehtimään ja vaihdeltiin kuulumisia. Pojat hoitivat meille sekä skootterit, että liittymät puhelimiin joten saatiin siinä samalla myös ne hoidettua. Oli mukava vaihtaa kuulumisia ja nähdä samoja vanhoja tuttuja pitkästä aikaa. Tuntui kuin ei olisi koskaan pois lähtenytkään.

Heti keskiviikkona lähdettiinkin jo viinipullon voimin kohti Canggussa sijaitsevaa Old Mania. Ensin hengailtiin Surf Patchilla pienemmällä porukalla ja siitä kohti Canggua jossa odottikin lähes kaikki tutut. Old Mans on keskiviikon menomesta, jonne kerääntyy paljon porukkaa (suurin osa tosin ausseja). Kun päästiin perille niin ei mennyt kauaa ja alkoi sataa kaatamalla. Suurimman osan menoa se ei tosin haitannut. Lähdettiin poikien kyydillä kohti kotia melko aikaisin ja itse kävin vielä Randyn kanssa syömässä Warungissa ja siitä kotiin nukkumaan. Ei tarvinnut suihkussa käydä kun vaatteet valuivat matkan jälkeen vettä vähintäänkin saavillisen verran.

Torstaina mentiin Antonin rantapaikkaan. Täällä meillä on siis kaksi eri porukkaa joiden kanssa tulee vietettyä aikaa. Joskus kaikki ovat samassa paikkaakin, mutta koitetaan käydä tasaisesti molemmissa. Kun lähdettiin rannalta niin taivas repesi kesken matkan ja jouduttiinkin pysähtymään katokseen odottelemaan sateen loopumista. Sateen loputtua mentiin porukalla syömään todella hyvään ruokapaikkaan Dapur Malangiin, jossa tilataan koko porukalle eri ruokia ja jaetaan niitä yhdessä. Paikan Black Pepper Chicken on ihan taivaallisen hyvää. Siitä vielä lähdettiin Antonille pelaamaan korttia yhdessä.

Loppuviikosta käytiin Seminyakissa katselemassa kauppoja ja kävelemässä ympäriinsä sekä ajeltiin Canggun alueella katselemassa maisemia.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti