2016-09-25

Waterfall hunting

Viime sunnuntaina lähdettiin kolmen saksalaisen tytön, Paulan ja Yasminin sekä kahden paikallisen kanssa autolla kohti kahta vesiputousta. Oli kiva päästä taas vähän reissaamaan ja näkemään jotain missä ei vielä olla käyty. Ajettiin parisen tuntia kohti Gianyaria ja käytiin ensin katsomassa Tangkup vesiputousta jonne käveltiin ensin muutama kilometri peltoja pitkin ja sen jälkeen vielä ainakin tuhat porrasta. Kävi hyvstä kuntoilusta. Paikka oli kaunis eikä siellä ollut muita turisteja, johtuneekohan siitä että sinne ei pääse suoraan taksilla...

Tämn jälkeen mentiin Dewan suvun kotikylään, jossa syötiin lounaaksi Gado-Gadoa eli kasviksia maapähkinäkastikkeessa. Seassa oli myös riisiä josta oli puristettu neliön muotoisia paloja. Luultiin ensin että se on tofua mutta hetken päästä tajuttiin että riisiä se on. Käytiin myös kävlemässä kylän takapihalla jossa kasvoi banaaneja, snakefruit hedelmiä, mandariineja, papayaa, kookospähkinöitä ja vaikka mitä muuta. Hieman erilainen kasvusto täällä on kuin koto-Suomessa. Saatiin myös matkalle mukaan hedelmiä ja niitä syötiinkin urakalla. Pojat ottivat mukaan myös kookosviiniä. Täällä monet paikalliset tekevät joko kookoksesta tai riisistä viiniä. Ei se kyllä mitään herkkua ollut mutta ei niin pahaa kuin olisi voinut kuvitella.

Jatkettiin vielä toiselle putoukselle, Kanto Lampolle. Yksi kauneimmista putouksista mitä olen Balilla nähnyt. Putouksen keskelle pääsi kiipeämään ja puhelin täyttyi kuvista salamannopeasti. Vesi oli ihanan viileää mutta siellä oli hieman vaikea kävellä isojen kivien vuoksi.

Putouksilta lähdettiin takaisin kohti Seminyakia ja kotiin päästyä käytiin vielä syömässä Warung Krisnassa. Yksi paraista warungeista missä olen käynyt. Paikasta saa Nasi Campuria eli riisiä valitsemillaan lisukkeilla. Tarjonta on todella laaja ja paikasta löytyy niin monenlaista liha- kuin kasvisvaihtoehtoakin. Ja hinta vaihtelee omalla annoksellani yleensä 7000 rupiasta 15 000 eli 50 sentistä euroon.




village food









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti