2016-09-09

Boracay part 1

Ollaan nyt oltu täällä Boracaylla viikko. Saavuttiin viimeviikon perjantaina joskus puolenpäivän aikoihin Kalibon lentokentällepitkän matkustamisen jälkeen. Sieltä otettiin miibussikyyti kohti Jetty Portia josta taas veneellä Boracaylle. Matkalla oli kiva katsella maisemia ja täytyy kyllä sanoa että saatiin taas aika vauhdikas kuski. Bussimatka kesti noin tunnin ja venematka ehkäpä vartin.

Kun saavuttiin kohti satamaa loksahti melkein leuka pois paikoiltaan maisemia katsoessa.Ihan täydellisen turkoosi vesi, valkoinen hiekka ja vihreät palmut. Värien sinfoniaa ;) Satamasta otettiin tricycle-kyyti (komipyöräinen moottoripyöräsysteemi, en oikeen tiedä miksi sitä kutsua suomeksi) kohti hostelliamme. Bumpy ride oli kyllä, sillä tiet oli hieman huonossa kunnossa. Meidän ihmetykseksemme täällä on tosin kävelytiet yllättävän hyvässä kunnossa! Hostelli on tosi siisti ja moderni. Ja ollaan saatu nauttia 8 hengen makuusalistamme puolet ajasta ihan kahdestaan. Välillä saadaan seuraksi joku vieraileva tähti, mutta he ovat yöpyneet yleensä yhden tai kaksi yötä. Hostellimme on ideaalilla paikalla melko keskellä saarta. Boracay on vain 7km pitkä ja kapeimmasta kohdasta vain 1km leveä. Eli hostellilta on vain vaivaiset 500 metriä molemmille reunoille. Hostelli sijaitsee myös Station 2 ja saaren keskiosa on jaettu 1-3 stationeihin. Lisäksi sitten ovat pohjois- ja eteläpäädyt.

Ollaan käyty sekä itäisillä, että läntisillä rannoilla. Stationeilla oleva (itäinen) ranta on kyllä kuvan kaunis ja yksi suosituimmista rannoista, white beach sijaitsee myös siellä. Vesi on pitkälle matalaa ja erittäin vaalean turkoosia. Iltaisin ranta täyttyy paikallisista, sekä turisteista jotka pelaavat rantapelejä tai muutenvaan hengailevat siellä. Monet käyvät myös auringonlaskupurjehduksella samaisella rannalla. Läntisellä puolen taas ranta on hyvin erinäköinen. Sillä puolen tapahtuu kaikki vesiaktiviteetit bananaboatista parasailingiin.



Pari päivää oltiin myös pohjoisessa sijaitsevalla Pukabeachilla. Kun rantaa käveli hieman pidemmälle, löysi ihanan rauhallisia kohtia joissa sai rauhassa oleilla ilman tuhatta aasialaista turistia ympärillä. Täällä on melkein vaikein sanoa mikä ranta on kaunein, sillä kaikki ovat omalla tavallaan kauniita, mutta kuitenkin jokainen hieman erilaisia. Täällä on vähän kalliimpaakin kuin muualla aasiassa tai ainakin vähemmän halpoja vaihtoehtoja esimerkiksi ruoan suhteen ellei sitten käy katukeittiöissä syömässä.

Aluksi mulla oli hieman vaikeuksia vain olla, sillä Vietnamissa meillä oli niin kova tahti päällä. Parin päivän jälkeen alkoi kuitenkin tottua siihen että oikeesti on ihan ok vaan maata rannalla ja lukea kirjaa, tai vaikka nukkua.

Ihmiset täällä on mukavia ja iloisia. Katulapsiakin ollaan tosin jonkin verran nähty mikä on aina ikävää. Ja aasialaisia turisteja on tosiaan riittämiin. Paljon enemmän kuin länsimaalaisia turisteja. Meillä on ollut ilmojen suhteen tosi hyvä tuuri, sillä täällä on tällä hetkellä monsuunikausi eikä pahemmin ole sadellut. Muutamana yönä on tullut vettä reilusti, ja tänään myös neljästä eteenpäin. Muuten on ollut todella aurinkoista ja kelit on kyllä meitä suosineet!

Ollaan myös käyty hieman suppaamassa, sekä tänään käytiin testaamassa parasailing. Ihan huikea kokemus!












Isoin hamppari ikinä! Just ja just jaksoi kolmeen pekkaan.




meidän huoneessa oli myös jättihämähäkki





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti