2016-10-20

Cambodia - Siem Reap / Sotamuseo ja Angkor Wat

Päätettiin käydä tapaamani suomalaisen kanssa katsastamassa Siem Reapin sotamuseo. Sotamuseossa oli nähtävillä sodan aikaisia tankkeja, helikoptereita ja lennokkeja, sekä kaikenäköisiä ammuksia ja miinoja. Lyöttäydyttiin yhden pienen porukan jatkoksi ja kuunneltiin kun opas kertoi siitä millaista sodassa oli ja miten sen vaikutukset näkyvät edelleenkin yhteiskunnassa. Sodassa olivat mukana pienet lapsetkin. Lapsien sietokykyä testattiin sillä, ettei lapsi saanut itkeä kun häntä satutettiin. Jos lapsi itki, oli se liian heikko sotatantereelle. Kambodza on vasta vähän aikaa sitten saatu melko tyhjäksi miinoista, mutta syrjäisemmillä seuduilla niitä saattaa edelleen olla. Täällä järjestettiin suuret miinanpuhdistusoperaatiot, joissa muunmuassa prinsessa Dianakin oli mukana. Oli erittäin mielenkiintoista nähdä kuvia lapsisotilaista ja sodan aikaisista oloista. Museon jälkeen käytiin testaamassa meksikolainen ravintola, mikä oli jees muttei kyllä vetänyt vertoja Balin Taco Casalle (sitä ei pysty mikään voittamaan..). 










Samana iltana buukkasin yhdeltä hostellin edessä oleskelevilta tuk tuk kuskeilta angkor wat kierroksen. Halusin päästä heti seuraavana päivänä katsomaan auringonlaskua mutta hänellä oli jo sille päivälle asiakkaita joten sovittiin että menen heidän kanssaan ja hinnaksi tulisi vain 8 dollaria. Hän sanoi noutavansa minut kolmelta aamuyöllä jotta ehdimme ajoissa. Puoli kolmen aikaan tuli kuitenkin aamulla jo viestiä että missä olen vaikka olimme sopineet että kello kolme nähdään. Äkkiä kamat kasaan ja menoksi. No siinä kävi tietenkin sitten niin että odotettiin reilusti yli puoli tuntia kiinalaista pariskuntaa. Siihen aikaan yöstä en olisikaan halunnut sitä puolta tuntia nukkua. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä sain lipun ostettua ja siitä jatkettiin kohti ensimmäistä temppeliä, Angkor Watia jossa oli tarkoitus katsoa auringonnousua. Kun päästiin perille, kuski halusi jutella hetken ja sanoi ettei kiinalainen pariskunta ollut tyytyväinen kun olin tulut mukaan, sillä he olivat varanneet yksityiskierroksen. Onpa kumma… Onneksi hän hankki minulle uuden kyydin ja pahoitteli kovasti, minua se ei oikeastaan muuten yhtään haitannut mutta hinta nousi kahdeksasta viiteentoista. Oliisin voinut varmasti siitäkin tinkiä mutten yksinkertaisesti jaksanut. 

Kiertelin temppeleitä kahteen asti päivällä minkä jälkeen en jaksanut enää kävellä metriäkään paahtavassa helteessä. Ostin vain yhden päivän lipun vaikka olisi ollut viikonkin sisäänpääsylippuja. Arvelin jo etukäteen etten kuitenkaan jaksa montaa päivää kiertää temppeleitä vaikka ne olisivat kuinka hienoja.






Patsailta katkottiin ennen päitä ja käsiä ja kuljetettiin muualle koska ne olivat kaikista arvokkaimpia osia



Kuvaajapoika pakotti ottamaan tälläisen perinteisen turistikuvan 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti