2015-10-21

Midterm

Tällä vikkolla meillä oli midterm-exams, eli puolivälin kokeet. Suurin osa kokeista oli kotona tehtäviä, mutta kestävän kehityksen ja indonesian kielen kokeet käytiin tekemässä paikanpäällä. Kokeet menivät ihan hyvin, vaikka ehtisin niitä Singaporessa stressaamaan. Yhtä tosin heräsin aamuviideltä kirjoittelemaan. Monista kokeista saatiin myös kysymykset valmiiksi joten melko helpolla päästiin.
Monella opiskelijalla on suunnitelmissa lähteä kiertämään Balia, mutta miedän poppoo lähtee Kuala Lumpuriin ja Vietnamin Ho Chi Minhiin. Lähdetään keskiviikkona Yasminin ja Lauran kanssa kohti Kuala Lumpuria ja Noora tulee ensiviikolla perässä. Hänen vanhempansa tulevat Balille, joten hän jää viettämään aikaa heidän kanssaan. Varattiin sieltä todella hieno hotelli, josta löytyy kuntokeskukset ja uima-altaat ja hintaa tuli hieman reilu 11 euroa per yö! Sillä hinnalla ei pääsisi Suomessa mihinkään yöksi.. Ollaan Kuala Lumpurissa ensi tiistaihin asti ja sitten lennämme Vietnamiin. Sieltä olisi sitten tarkoitus palata sunnuntaina takaisin.

Ollaan Yasminin kanssa viimeaikoina otettu tavoitteeksi sosialisoitua paikallisten kanssa ja ollaan siinä aika hyvin onnistuttukkin. Esimerkiksi ennen Singaporen reissua oltiin paikallisten kanssa istuskelemassa rannalla iltaa. On mielenkiintoista keskustella heidän kanssaan ja saada uusia näkökulmia elämään. Uusien paikallisten tapaaminen on kyllä rikastuttanut paljon omaa elämää! Ollaan oikeastaan ainoat meistä jotka haluaa käydä usein jossain. Alakerrasta Maro ja Kristina ovat myös innostuneita lähtemään, mutta muut viihtyvät paremmin villalla. Ollaankin Yasminin kanssa käyty pariin otteeseen Eikonissa, Kutan baarissa kahdestaan. Ida oli myös mukana silloin kun tääällä oli vierailemassa. Eikonissa käy paljon paikallisia ja ollaankin tavattu paljon tuttuja siellä, sekä tutustuttu uusiin ihmisiin. Paikka on myös vaihtarien suosiossa, joten aina löytyy joku tuttu. Yleensä juommekin vain ihan muutaman ja menemme vaan viettämään aikaa sinne, useimmiten kerran tai kaksi viikossa. Joka kerta ollaan saatu nauraa niin paljon, että posket sattuu.

On mielenkiintoista kuulla millaisissa oloissa paikalliset asuvat ja millaista heidän työnsä on. Moni tapaamistamme paikallisista työskentelee kuutena päivänä viikossa. Kuukauden palkka warungissa yhdellä pojalla on 1 200 000 eli alle 100 euroa. Itse ei osaa kuvitella että sillä rahalla edes pärjäisi jotenkuten.  

Tässä jotain arkistojen aarteita reissuiltamme:

Kristina, Ida, Nicolas & Maro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti