2015-10-19

Snorkeling

Ostettiin Trawanganilla ollessamme viiden tunnin kestävä snorklausreissu, joka maksoi 100 000 Rp. (6€) Reissulla kierrettiin kolmessa eri snorklaus-spotissa, sekä käytiin Airilla syömässä. Yasmin ja Noora olivat jo ennen snorklanneet, mutta minulle, Idalle ja Lauralle se oli ihan uusi kokemus. Matkattiin vanhalla puuveneellä noin 20 hengen porukassa kohti ensimmäistä pistettä ja istuttiin kannella. Meille sattui tosi lämmin ja aurinkoinen päivä, joten ei kyllä ollut valittamista.
Kun saavuttiin ekaan pisteeseen laitettiin snorkkelit päähän ja räpylät jalkaan. Siinä vaiheessa iski jännitys ja melkein itkukin pääsi. En nähnyt silmissäni muuta kuin lähestyvät hait ja melkein jo jäin veneeseen istumaan. Kerättiin Idan kanssa, pelkureita kun ollaan, viimeisetkin rohkeuden rippeemme ja hypättiin reunalta veteen. Ei kyllä kaduttanut hetken päästä enää ollenkaan. Näkymät oli ihan mahtavat ja vesi kristallinkirkasta! Kalojakin nähtiin jos jonkinmoisia. Kuvissa ne ei valitettavasti ihan yhtä hyvin näy. :(
Ensimmäinen piste oli melko matalaa ja pohjalla oli koralleja. Toisella pisteellä vesi oli tummempaa ja paljon syvempää. Näimme muutaman kilpikonnan, mutta kuvia en niistä saanut napattua. Jouduimme uimaan todella pitkän matkan veneen perässä ja välillä iski ahdistus kun 20 snorklaajaa räpiköi samassa kohtaa. Hyvin jaksoimme kuitenkin uida takaisin veneelle. Yksi snorklaaja kadotettiin ja veneessä ihmeteltiin miksi yksi puuttuu. Häntä etsittiin sitten kissojen ja koirien kanssa vedestä. Kiinalainen tyttö olikin sitten uinut rantaan ja heilutteli siellä. Veneellä ei päässyt sinne asti, joten hänen poikaystävänsä lähti uimaan vastaan, mutta tytölle oli kehittynyt pelko vettä kohtaan ja hän meni paniikkiin eikä halunnut uida. Loppuen lopuksi kaikki saatiin kuitenkin kyytiin ja jatkettiin matkaa. Kyllä hieman hirvitti, sillä vedestä ei olisi välttämättä häntä löytänyt kun aallot olivat niin isoja että sieltä oli vaikea tarkemmin erottaa ketään.

Kolmannella pisteellä jätin snorkaluksen väliin ja katselin vain sivusta maisemia, 
Ehdottomasti kokemisen arvoinen reissu ja haluan kyllä käydä uudestaan snorklaamassa täällä Balilla!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti